Twee Mechelse beiaardiers brengen met een reeks winterse concerten sfeer in deze donkere dagen. © Sven Van Haezendonck

Sint-Romboutstoren gesloten voor bezoek, maar beiaard zorgt voor sfeer

Mechelen

De Sint-Romboutstoren, een van dé Mechelse topattracties, blijft voorlopig nog gesloten voor bezoekers. Maar de beiaardiers, die zorgen met een reeks winterse beiaardconcerten wel voor sfeer.

Omdat het in de toren moeilijk is om de bezoekersstromen veilig te laten verlopen, blijft de trots van de stad dicht. Maar hoog in de toren laten de beiaardiers wel van zich horen. Afgelopen zaterdag gaven ze met Bohemian Rhapsody van Queen voor de 1.000 Klassiekers van Radio 2 de aftrap voor een reeks concerten.

“De feestdagen gaan voor velen door in mineur, maar onze beiaard zorgt voor warmte en herkenbare melodieën die de feeststemming alsnog oproepen”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. “Dat topbeiaardiers Eddy Mariën en Marc Van Bets vele genres op de beiaard aankunnen, zullen we een hele maand kunnen horen”, vertelt Siffer.

De beiaard wordt zaterdag bespeeld van 11.30 tot 12.30u en op zondag van 15 tot 16u. Het weekend van 5 en 6 december kan je sinterklaasliedjes horen. Tijdens de weekends van 12-13 en 19-20 december en zaterdag 26 december klinken er kerstliedjes over de stad. Op woensdag 23 december van 16 tot 17u en op vrijdag 25 december van 11.30 tot 12u speelt kathedraalbeiaardier Marc Van Bets een kerstconcert. Stadsbeiaardier Eddy Mariën doet hetzelfde op kerstavond.

Op de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven op woensdag 17 december brengt Mariën hulde aan de wereldberoemde componist. De stadsbeiaardier brengt dan van 12 tot 13u in totaal veertien composities. svh

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio