© Dirk Vertommen, Belga

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel vieren heropening Kunstuur al zingend

Mechelen / -

Tot wel drie keer toe zongen acteurs Jelle Cleymans en Jonas Van Geel dinsdag We zullen doorgaan van Ramses Shaffy om de tweede heropening van het Kunstuur in Mechelen te vieren.

Het Overlegcomité besliste dat musea vandaag de deuren mogen heropenen en ook Het Kunstuur verwelkomt opnieuw bezoekers die tickets gereserveerd hebben. Studio 100-baas Hans Bourlon en Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) knipten dinsdagmorgen het lintje door.

Het museum in de Heilige Geestkapel in de Minderbroedersgang bestaat deze week een jaar en telde al 20.000 bezoekers. De tentoonstelling zou normaal lopen tot eind september, maar door het grote succes werd ze verlengd tot eind januari 2021. Het Kunstuur toont in exact zestig minuten tijd schilderijen van bekende namen zoals Constant Permeke, James Ensor en Rik Wouters. Bekende Vlamingen vertellen er hun persoonlijk verhaal bij.

Tot en met vrijdag 18 december kan je de tentoonstelling bezoeken met de mensen waarvoor je reserveert en zijn er geen andere bezoekers in hetzelfde tijdslot. Vanaf zaterdag 19 december bezoek je de tentoonstelling met maximum zes bezoekers per tijdslot. Vanaf februari 2021 komt Studio 100 overigens met een nieuwe tentoonstelling in Mechelen. “Daarover later meer nieuws”, klinkt het.  svh

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zongen uit volle borst ‘We zullen doorgaan’ ©  Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio