©  jaa

Na arrestatie verdachten: politie Schoten beloont tipgevers met koffiemok

Schoten -

De voorbije weken kon de lokale politie vijf verdachten vatten dankzij meldingen van burgers. “We zijn blij met die betrokkenheid en belonen zulke mensen voortaan met een kleine attentie”, slaat korpschef Jack Vissers twee vliegen in een klap: criminaliteitsbeheersing en public relations.

Twee inbrekers en drie vermoedelijke drugshandelaars konden de voorbije weken gevat worden door de Schotense inspecteurs. Telkens had een oplettende burger een belangrijk aandeel in die ‘vangst’.

Jack Vissers wil die trend stimuleren. “Alhoewel het korps maximaal inzet op de bestrijding van inbraken, drugs en andere zaken die de veiligheid van deze gemeente in het gedrang brengen, kunnen we niet overal en zeker niet de hele tijd aanwezig zijn. Daarom zijn die meldingen van burgers zo belangrijk. Elke inwoner is voor ons een volwaardige partner in de strijd tegen criminaliteit en overlast.”

Jack Vissers. ©  jaa

De tipgevers ontvingen een welgemeende dankjewel van de korpschef, maar ze kregen ook enkele gadgets toegestuurd. Zo kunnen ze voortaan hun koffie drinken uit de enige echte mok van de lokale politie Schoten. “De telefoon stond de laatste tijd niet stil. We hebben op korte tijd al een tiental kaarten gestuurd en recent drie koffiebekers met bedankingskaart. Leuk is dat we van één van die tipgevers op onze beurt een bedankingskaart terugkregen”, aldus Vissers.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio