Turnhoutse winkels mogen drie zondagen in december openen, maar stad promoot de actie niet. © Hans Otten

Zonder tegenmaatregelen gaan Kempense koopzondagen door

Geel, Turnhout, Mol -

Net als in Herentals gaan ook in Geel en Turnhout in principe de koopzondagen in december door. Voorwaarde is dat er geen strengere overheidsmaatregelen volgen. Turnhout gaat de dagen niet promoten.

In Geel en Turnhout mogen de lokale handelaars op de zondagen 13, 20 en 27 december hun deuren openen voor klanten. “Die zondagen liggen al langer vast als goedgekeurde afwijkingen op de wekelijkse rustdag”, zegt de Turnhoutse schepen van Lokale Economie Els Baeten (N-VA). “We bieden onze handelaars de mogelijkheid aan om hun openingsuren die dagen te verruimen. Die moeten dan wel dienen om hun klanten te spreiden, niet om extra volk aan te trekken. Daarom gaan we de koopzondagen niet vanuit de stad promoten.”  

In Geel klinkt een gelijkaardig geluid. “Die data liggen al lang vast en in principe gaan we ermee door”, zegt de Geelse schepen van Lokale Economie Tom Corstjens (N-VA). “Toch is het voorlopig nog onder voorbehoud. De afspraak is dat de beslissing tijdens de collegezitting van volgende maandag nog bevestigd wordt. Dan maken we de finale afweging op basis van hoe corona in onze stad evolueert.”

In Herentals was eerder al beslist de koopzondagen aan te houden, Mol beslist later deze week. (ho)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio