De eerste opdracht: zoek de pintjes. © RR

Jeugdhuis Den Trap daagt verenigingen Kontich en Waarloos uit met opdrachten

Kontich-Waarloos -

Om de jongeren in deze tijden toch wat verstrooiing te bieden, lanceert jeugdhuis Den Trap een challenge voor alle verenigingen van Kontich en Waarloos. Gedurende de hele maand december worden elke week vijf nieuwe uitdagingen gepost.

Bart Roggeman

Nadat het jeugdhuis dit jaar de geplande activiteiten rond het 30-jarig bestaan al in het water zag vallen, wil het de jongeren toch nog iets kunnen bieden. “Gezien we onder horeca vallen, ligt ook onze werking volledig stil. Terwijl we de nood horen en voelen. Vorige week was er een bespreking met de jeugdraad wat we in deze coronatijden kunnen doen om toch mee te waken over het mentaal welzijn van de jongeren”, vertelt Kevin Cools, voorzitter van Den Trap.

“Zo zijn we uitgekomen bij de challenge. Elke week gaan we de verenigingen vijf nieuwe opdrachten voorschotelen. Ieder kan die in zijn bubbel tot een goed einde proberen brengen en zo punten voor zijn of haar vereniging verzamelen. Door hen tegen mekaar te laten strijden, willen we hen motiveren.”

“Het zullen natuurlijk vooral challenges zijn die je online moet doen, maar er is bijvoorbeeld ook een zoektocht bij waarmee we van start gaan. Aan het jeugdhuis en de onmiddellijke omgeving hebben we een aantal afbeeldingen van pintjes opgehangen en verstopt. Die leveren punten op. Maar het kan bijvoorbeeld ook een online meeting zijn die de jongeren moeten opzetten. Door middel van foto’s en screenshots kunnen ze aantonen dat ze de opdracht hebben volbracht en levert dit weer punten op”, verduidelijkt de jeugdhuisvoorzitter.

De vereniging die op het einde van de maand de meeste punten heeft verzameld, wordt beloond met een leuke prijs.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio