Vanaf 1 december betalend parkeren op het Zuid: wat verandert er precies?

Antwerpen -

Het Antwerpse Zuid en Nieuw Zuid zijn voortaan een rode parkeerzone. Parkeren kan er maximaal drie uur, en dat kost je tot 10 euro.

LEES OOK. Verwarring bij stad, maar betalend parkeren op Zuiderdokken van start

Wat decennialang ging, is voorbij. Voortaan is het gebied tussen de Kaaien en de Leien, inclusief de Gedempte Zuiderdokken een rode parkeerzone. Dat geldt ook voor de as Scheldestraat-Kronenburgstraat en Kasteelpleinstraat. “Zo sluit deze zone beter aan bij de rest van de binnenstad”, oordeelt de stad Antwerpen, die ook aangeeft dat op de Scheldekaaien niks verandert.

Kortparkeren aangemoedigd

Tot en met 8 december worden nu stelselmatig alle parkeerautomaten en infoborden aangepast. Het betekent dat parkeerders voortaan 2 euro betalen voor het eerste uur, 3 euro voor het tweede en 5 euro voor het derde uur. Kortparkeren wordt de norm.

Wie toch langer wil parkeren, zal moeten uitwijken naar een (ondergrondse) parking. Vanaf woensdag zou parking Steendok moeten opengaan.

BUURTREPORTAGE. De Gedempte Zuiderdokken, waar bomen de auto’s de grond onder krijgen

Bewonerskaart

Wijkbewoners hebben recht op twee gratis bewonerskaarten per woonst. Daarmee kan zonder tijdslimiet worden geparkeerd. “Bewoners die nog geen parkeervergunning hebben en niet op het Nieuw Zuid wonen, kunnen een aanvraag indienen via het e-loket van de stad.”

LEES OOK. Borsbeek zoekt samen met Antwerpen naar oplossing voor parkeerdruk

(cm)

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen