Oud-journalist Aad van Maanen (78) is vorige week overleden. © RR

Oud-journalist Aad van Maanen (78) overleden

Berchem -

De Antwerpse oud-journalist Aad van Maanen (78) is vorige week overleden. Hij berichtte vooral in de jaren negentig en het begin van deze eeuw over Antwerpen voor het persagentschap Belga.

Aad van Maanen is overleden na “een interessant leven”, zoals op zijn overlijdensbericht te lezen is. En interessant was het leven van de in Rotterdam geboren journalist zeker. In het begin van zijn journalistieke carrière berichtte Aad van Maanen voor het internationale persbureau Associated Press over ons land. Later verhuisde hij naar de redactie van Belga.

In Antwerpen volgde hij als journalist de plaatselijke politiek en werd hij in de jaren negentig van de vorige eeuw ook de woordvoerder van de Antwerpse politieke journalisten. Persagentschap Belga hield in die periode kantoor op de Grote Markt, wat Aad van Maanen tot een veelgebruiker van het plein maakte.

Cultuur en schaken behoorden tot de grote passies van de overleden journalist. Na zijn pensionering schreef Aad van Maanen ook een aantal boeken. Onder meer over de Antwerpse pers in 1886 en de geschiedenis van de Berchemse pers. Er is in intieme kring afscheid genomen van de journalist.

pvdp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio