Enkele dagen nadat de wagen aan de kant was gezet, bleek het voertuig verdwenen te zijn ©  Marc Herremans

Politie brengt stuurstang aan op auto, bestuurder slijpt ze door

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft vijftien maanden cel gevorderd tegen een man uit De Haan. Die stond terecht omdat hij de stuurstang, die de politie van de zone Mechelen-Willebroek had aangebracht op zijn auto wegens het rijden in een periode van verval, had doorgezaagd en er met het voertuig vandoor was gegaan.

Begin januari 2019 zette de politie de wagen van Robby P. uit De Haan in Mechelen aan de kant. De man bleek met zijn auto rond te toeren op het moment dat hij niet over een rijbewijs beschikte, omdat het was ingetrokken. “Omdat de periode al bijna afgelopen was, werd beslist om het voertuig niet weg te takelen, maar om er een stuurstang op aan te brengen”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem. “Maar toen de politie enkele dagen later ging kijken, werd vastgesteld dat de auto, ondanks de stuurstang, verdwenen was.”

Gaan werken

P. kon nergens worden aangetroffen en werd geseind. In augustus kon hij eindelijk worden verhoord en gaf hij toe dat hij de stuurstang met een slijpschijf had doorgezaagd. Volgens de man moest hij dat wel doen omdat hij zijn wagen nodig had om te kunnen gaan werken.

Tegen Robby P. werd vijftien maanden cel en een boete van 1.600 euro gevorderd. Advocaat Stijn Catrysse vroeg om een straf met uitstel uit te spreken. “Mijn cliënt beseft dat hij iets gedaan heeft wat niet door de beugel kan. Maar ondertussen heeft hij een zwaar ongeval gehad met de motorfiets en heeft hij zijn nek gebroken. De kans is groot dat hij verlamd blijft.”

De uitspraak valt op 21 december. (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio