Voor de knip kon het relatief druk zijn op de landelijke Kiezelweg. © JDW

Bewoners willen knip op Kiezelweg behouden

Bevel -

De proefopstelling met een knip op de Kiezelweg in Bevel (Nijlen) wordt nog minstens tot 1 januari verlengd. Ook daarna willen de bewoners graag het doorgaand verkeer weren, zo blijkt uit een enquête.

Sinds 1 juli staat er op de Kiezelweg een proefopstelling met een knip voor doorgaand verkeer tussen de aansluiting met Hollands Kamp en huisnummer 38. “We hebben al feedback van de bewoners gevraagd. Van alle respondenten van onze enquête koos op een uitzondering na iedereen om de knip te behouden. Vroeger was het er soms heel druk, nu is er veel meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook de landbouwers zijn blij met de aanpassingen. Het doorgaande autoverkeer volgt nu de hoofdweg via Nijlensesteenweg en Bevel-dorp”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen).

In principe liep de proefopstelling op 1 december af, maar die wordt nu verlengd met minstens een maand. “We gaan zoals beloofd ook de rest van Bevel bevragen om hun mening te vragen over de knip. We willen de vragen zelfs opentrekken naar de gehele mobiliteit in de deelgemeente. Dat zal nog deze maand gebeuren, waarna we alle info hebben om te kunnen beslissen of de knip al dan niet definitief wordt. We verlengen de opstelling dus minstens tot 1 januari. Wellicht zal in de gemeenteraad van januari een beslissing genomen kunnen worden”, aldus Celis. (bepr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio