© Stad Mechelen

Bibliotheek leent zeventig gezelschapsspellen gratis uit

Mechelen -

In de bibliotheek van Mechelen is het vanaf vandaag mogelijk om ook gezelschapsspelen te ontlenen. “Het aanbod is gratis en een spel kan vier weken bijgehouden worden”, zegt schepen van Cultuur, Bjorn Siffer (Vld-Groen-m+).

Vanaf nu kan je in het Predikheren in de bibliotheek in de Goswin de Stassartstraat in Mechelen ook gezelschapsspelen ontlenen. De startcollectie bestaat uit een gevarieerd aanbod van zeventig spelen, met onder meer ook klassiekers zoals Carcassone, Machiavelli, Saboteur of De Kolonisten van Catan. Er zijn ook spellen die je alleen of met twee kan spelen, ideaal nu we thuis niemand mogen uitnodigen. Het aanbod is gratis en een spel kan vier weken bijgehouden worden.  

“De gezelschapsspelen zijn een mooie aanvulling op onze boekencollectie, omdat ze mensen verbinden en een nieuw publiek naar de bibliotheek kunnen trekken”, zegt schepen van cultuur Björn Siffer.

Wintermaanden

“Het kan een gezellige activiteit zijn voor de komende wintermaanden, die we wellicht vooral thuis zullen moeten doorbrengen. En van zodra corona het toelaat, willen we onze bezoekers ook de kans geven om in de bibliotheek samen een gezelschapsspel te spelen, bijvoorbeeld in Barbib of tijdens georganiseerde spelnamiddagen”, gaat de schepen verder.

Let op: je kan maximaal één spel uitlenen per lid voor vier weken. Alle gezelschapsspellen van (jong-) volwassenen vind je op de eerste verdieping, de ontwikkelingsspelen voor kleuters en peuters liggen op de tweede verdieping in het Theatertje van de jeugdbib. (ldn)

https://mechelen.bibliotheek.be/gezelschapsspellen
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio