©  Photo News

Geschorste Vranckx is er donderdag niet bij voor Eupen - KV Mechelen

Aster Vranckx zal er donderdag niet bij lopen in Eupen. De middenvelder van KV Mechelen moet één speeldag schorsing uitzitten na zijn rode kaart tegen Beerschot.

De Geschillencommissie volgde vandaag het voorstel van het Bondsparket: één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro. KV besluit om niet in beroep te gaan.

Dit betekent dat Vranckx donderdagavond niet mag spelen in de inhaalwedstrijd tegen Eupen (aftrap om 17 uur). Zondag tegen Standard is hij wel weer van de partij.

Er vielen overigens nog twee rode kaarten op de KV-bank. Assistenten Fred Vanderbiest en Stef Pauwels werden naar de tribune gestuurd door ref Visser. Voor T2 Vanderbiest eiste het Bondsparket twee speeldagen schorsing en 1.500 euro boete, voor keeperstrainer Pauwels een speeldag en 500 euro boete. Voor deze gevallen gaat Malinwa akkoord met de minnelijke schikking.

Referee Department steunt rode kaart

Intussen liet het Referee Department z’n licht schijnen over de tackle van Aster Vranckx op Ismaila Coulibaly. “Hoewel Vranckx in deze actie eerst de bal raakt, glijdt hij met een hoge intensiteit, met een gestrekt been en met de studs vooruit door op het been en de kuit van de tegenstander. Hij brengt hierdoor de veiligheid van de tegenstander in gevaar. Het Referee Department gaat akkoord met de VAR-interventie en de finale beslissing van de scheidsrechter om speler Vranckx uit te sluiten”, klinkt het.

LEES OOK:

COMMENTAAR. Lawrence Visser, de man van het boekje

ANALYSE GOOTS. KV Mechelen verloor niet van Beerschot maar van Visser

yala, thst

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws