De mannen werden betrapt op het Elrow-festival op de Antwerpse Linkeroever. ©  Robin Fasseur

Vermoedelijk dealerduo loopt rond met drugs in onderbroek op festival

Ruisbroek, Willebroek -

Een man uit Willebroek en zijn vriend uit Ruisbroek stonden maandag terecht omdat ze drugs zouden hebben verhandeld tijdens het Elrow-festival op de Antwerpse Linkeroever, twee jaar geleden. De twee hielden vol dat ze enkel drugs op zak hadden om samen met enkele vrienden te gebruiken.

Theo Derkinderen

Elrow, een dancefestival op de Antwerpse Linkeroever, vond eind juni 2018 plaats. Er waren ook politiemensen in burger aanwezig om erop toe te zien dat er geen drugs werden verhandeld. En zo liepen Hamza L. (28) uit Willebroek en Tom J. (27) uit Ruisbroek tegen de lamp.

“De inspecteurs hadden gezien hoe er meerdere mensen werden aangesproken, en vooral dat het contact maar enkele seconden duurde”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem. “Bij het observeren zagen ze hoe Hamza tot twee keer toe een klein, wit pakketje uit zijn onderbroek haalde en overhandigde. Bovendien keek de man tijdens de transactie zenuwachtig om zich heen.”

Acht dosissen op zak

Uiteindelijk werd L. aan een controle onderworpen en bleek hij acht kleine dosissen cocaïne in zijn onderbroek te hebben zitten. “Zijn kompaan Tom J. probeerde tijdens de arrestatie van zijn vriend wat tegen te werken. Uiteindelijk werden er bij hem eveneens cocaïne en cannabis en bijna 500 euro cash geld aangetroffen.”

“Mijn cliënt blijft erbij dat hij de drugs zelf had aangeschaft op het festival en dat ze bestemd waren voor hem en zijn vrienden. Ze wilden zich amuseren op Elrow en later in een discotheek”, reageerde advocate Liesbeth De Vleeschouwer namens Hamza L. “Hij heeft de drugs nooit op zak gehad met de bedoeling ze door te verkopen en er winst op te maken.”

Eigen gebruik

Tom J. hield vol dat hij geen drugs heeft verkocht en dat de cocaïne en cannabis voor eigen gebruik waren. De rechter vroeg het tweetal om maandagochtend ook een urinestaal af te leveren en daaruit bleek dat J. onder invloed van cannabis en cocaïne was. Hamza testte negatief.

Het parket eiste 18 maanden cel en een boete van 8.000 euro. Uitspraak in de zaak valt op 21 december. (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio