Een man die door het lint ging op het perron van het station in Mol, verscheen voor de rechtbank in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

Twintiger gaat door het lint en bijt in duim van treinconducteur

Mol -

Een 21-jarige man stond terecht omdat hij in februari 2019 op het perron van het station in Mol door het lint ging. Een treinconducteur kreeg enkele rake klappen en werd ook gebeten in zijn duim. “Ik moest mezelf wel verdedigen”, zei de beklaagde.

Een treinconducteur wil op 3 februari 2019 op het perron van het station in Mol het ticket van Mohamed C. (21) controleren. De jongeman was eerder uit een andere trein gezet omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. Er volgde een schermutseling waarbij het personeelslid het moest ontgelden.

Kopstoot en vuistslagen

“De beklaagde deelde een kopstoot en vuistslagen en hij heeft de controleur ook gebeten in zijn duim. Het slachtoffer was een tijd werkonbekwaam”, zei meester Thomas Van Bourgognie, de raadsman van het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie vroeg om C. een gepaste straf te geven. “Er zijn geen camerabeelden van het incident maar twee personeelsleden van de NMBS hebben de ruzie wel gezien. Het slachtoffer was een week arbeidsongeschikt”, zei openbare aanklager Peter Van der Flaas.

C. verklaarde dat de conducteur zich racistisch gedroeg en hij geen kopstoot had gegeven. Ook op de rechtbank hield hij vol dat hij niets misdaan zou hebben. “De man hield me vast en ik kon niet weg. Ik moest mezelf wel verdedigen”, beweerde C. “Ik had wel een geldig ticket bij me.” De rechtbank velt een vonnis op 4 januari. (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio