Een Fransman die op de parking van de E34 in Gierle een politiewagen aanreed, kreeg 15 maanden cel. © Bart Van den Langenbergh

Fransman krijgt 15 maanden cel voor aanrijding politie op parking E34

Gierle -

Een 35-jarige Fransman is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot 15 maanden cel voor gewapende weerspannigheid. Op 4 oktober reed hij op de parking van de E34 in Gierle (Lille) in op een politiewagen. De politie loste daarbij twee waarschuwingsschoten.

De Nederlandse politie wilde de auto met daarin Abdelmonim H. op zondag 4 oktober van dit jaar tegenhouden maar hij vluchtte weg richting België. De Belgische politie merkte om 10u de man op de parking van de voormalige Carestel in Gierle op toen hij stond te tanken. Een andere auto van de politie blokkeerde intussen de uitrit. De man reed met zijn BMW weg en botste tegen de auto van de politie aan de uitrit. H. vluchtte te voet weg over de E34. De politie loste daarbij twee waarschuwingsschoten.  

Hulp van militair

Aan de andere kant van de E34 stond een militair die de man kon overmeesteren en in bedwang houden tot de politie arriveerde. Een andere Franse inzittende van de auto werd door H. aan het tankstation achtergelaten. De twee inspecteurs van de politiezone regio Turnhout die werden aangereden, raakten gewond. Een van hen botste met zijn hoofd tegen de voorruit en liep een whiplash op.

De rechtbank veroordeelde H., die nog aangehouden is, tot een effectieve gevangenisstraf van 15 maanden. Zijn advocaat had twee weken geleden nog de vrijspraak gevraagd omdat het louter wegvluchten geen weerspannigheid zou zijn. Daar dacht de rechter anders over. (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio