Mantelzorgers krijgen voortaan een premie van 240 euro per jaar in Malle. ©  Belga

Premie van 240 euro per jaar voor mantelzorgers

Malle -

De gemeenteraad van Malle keurde donderdag het reglement voor een gemeentelijke mantelzorgpremie van 240 euro per jaar goed.

De premie maakt deel uit van het ‘jaar van de zorg’, het thema waarrond Malle dit jaar actief was. Schepen van welzijn Wouter Patho (N-VA) ziet dat de mantelzorger vandaag steeds centraler in beeld komt. “Enkel dankzij hun engagement is het voor een aantal zorgbehoevenden mogelijk om thuis te blijven wonen.”

Er bestaan al maatregelen vanuit andere overheden om mantelzorgers te ondersteunen, maar Malle doet daar nu nog een gemeentelijke premie bovenop. Het gemeentebestuur kiest voor een eenvoudig reglement met soepele voorwaarden en beperkte administratie. De premie is bedoeld voor de Mallenaar die regelmatige zorg geeft aan een ouder, kind of kennis die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, psychische kwetsbaarheid of verslavingsproblematiek ondersteuning nodig heeft.

De zorgbehoevende hoeft niet in Malle te wonen. Hij of zij mag echter niet in een zorginstelling verblijven en moet in aanmerking voor het zorgbudget.

kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio