©  Photo News

Jonge oplichters vervalsen geld en stelen dure smartphones

Turnhout, Ravels -

Twee jongeren uit Ravels hebben via een aanbieding van smartphones op een tweedehandssite twee personen opgelicht. De politie heeft beide daders gearresteerd.

Het gaat om twee verschillende feiten. Op 19 november hadden de aanbieder en de kandidaat-koper van een dure smartphone ’s avonds afgesproken aan de Parkring in Turnhout. De koper betaalde met vijftien vervalste biljetten van 50 euro. Wanneer de verkoper het bedrog opmerkte, was de koper al verdwenen. De politie kon nog dezelfde avond de 18-jarige oplichter oppakken. Hij moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

Vechten en vluchten

Op 25 november was er opnieuw een verkoop van een smartphone gepland aan de Parkring. De koper had te weinig geld bij en stelde de verkoper voor om even mee te gaan naar zijn woning voor de rest van het bedrag. Onderweg kreeg de verkoper enkele klappen en werd beroofd van twee smartphones, met een totale waarde van 1.300 euro. De 15-jarige uit Ravels probeerde daarna te vluchten, maar werd tegengehouden door het slachtoffer en enkele getuigen. De jeugdrechter besliste om de minderjarige jongen toe te vertrouwen aan een gesloten jeugdinstelling.  (ram)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio