Ex-jeugdspelers Radja Nainggolan en Jan Vertonghen keerden tijdens een interlandbreak met de Rode Duivels in 2015 even terug naar het Kiel. ©  WAS

Radja Nainggolan wordt ambassadeur van Beerschot

‘Welkom Radja’. Een opmerkelijke titel die Beerschot maandagmiddag de wereld instuurde, maar voor de supporters al beginnen te dromen: Radja Nainggolan wordt, als voormalige jeugdspeler die uiteindelijk doorbrak op het grote toneel, ambassadeur van de Kielse club.

Hoe Nainggolan zijn rol precies zal invullen, is voorlopig nog niet bekend. Maar op de clubwebsite van Beerschot gaf Il Ninja wel al een korte reactie. “Met veel plezier word ik ambassadeur. Beerschot is zoals ik. Rauw en inventief. Ook hun supporters zitten diep in mijn hart. ‘We do what we want’ klinkt me soms niet vreemd in de oren.”

Ook hij volgt Beerschot vanuit Italië nog op de voet en staat te kijken van het huidige parcours. “Hun eerste plaats is een zeldzame verwezenlijking. Onderschat dat niet. Dit heeft alles te maken met een hart voor de club en elkaar giet daar nog een saus van talent en techniek over en je krijgt waar iedereen jaloers op is.”

LEES OOK. Beerschot op kop: “Natúúrlijk willen we meer, hier hoeft het voor ons niet te stoppen”

Radja Nainggolan zette al op 12-jarige leeftijd zijn eerste stappen bij Beerschot. De Antwerpenaar vertoefde vijf jaar bij de jeugd, tot hij naar Italië vertrok. Daar speelt de intussen 32-jarige middenvelder al zijn hele profcarrière, tegenwoordig voor Internazionale.

 ©  Instagram

yala

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws