Om 13u start de livestream vanuit cc Zwaneberg. ©  Daniel Dedave

Tylaine Van den Broeck lanceert nieuwe plaat met livestream vanuit Zwaneberg

Heist-op-den-Berg -

Creatieve duizendpoot Tylaine Van den Broeck uit Heist-op-den-Berg lanceert straks om 13u haar nieuwe plaat Mermaid Magic met een livestream vanuit cc Zwaneberg. Als klassiek geschoolde pianiste verdiende ze haar strepen onder meer bij Helmut Lotti en Praga Khan. Ze ontwerpt ook kleding en als actrice was ze te zien in tv-programma’s als Samson en Gert, Aspe, F.C. De Kampioenen en Thuis.

Tylaine Van den Broeck is sinds 1995 verbonden aan de Heistse academie. Ze geeft er pianoles en ensemble. In 2018 bracht ze Tra cielo e terra uit, haar debuutalbum met post-klassieke composities. De plaat kreeg aandacht op radiozender Klara en werd live voorgesteld in een uitverkochte AB-club. Twee jaar geleden lanceerde ze met Maison Tylaine ook haar eigen kledinglijn.

Op haar nieuwste album laat de pianiste zich af en toe begeleiden door cello en viool. Er staat ook een opmerkelijke bonustrack met Praga Khan-frontman Maurice Engelen op. Het Heistse cc Zwaneberg opent vanaf 13u uitzonderlijk zijn virtuele deuren voor de cd-voorstelling. Op 15 oktober 2021 staat een ‘echte’ voorstelling van het album gepland in Heist-op-den-Berg. (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio