Isabelle Kronacker en haar echtgenoot Jacky Buchmann bij de presentatie van de Kapelse jumping en dressuur in 2014 ©  mgk

Organisatrice van jumping Isabelle Kronacker overleden na coma van vijf maanden

Isabelle Kronacker (72), weduwe van gewezen minister en Kapels burgemeester Jacky Buchmann, is overleden. Ze overleed aan de gevolgen van een val die ze in juni met haar paard maakte. Ze lag sindsdien in coma. Kronacker was ook bekend als organisatrice van de jumping van Kapellen.

In juni ging Isabelle Kronacker zoals iedere ochtend een ritje maken met haar paard. Dat deed ze altijd van 9u tot 10u, stipt en regelmatig, zo vertelt huidig burgemeester van Kapellen Dirk Van Mechelen.

“Toen ze die dag om 10u niet terug was, is een zoektocht opgestart. En ze is teruggevonden, zwaargewond. Haar paard lag dood in de berm. Het dier moet volgens het onderzoek frontaal ergens tegenaan geknald zijn. Isabelle is in een coma terechtgekomen”, vertelt Dirk Van Mechelen.

Befaamde jumping

Isabelle Kronacker was een telg uit een adellijke Duitse familie die zich in Antwerpen is komen vestigen. Haar vader, de liberaal Paul Kronacker, was kamervoorzitter en minister in vijf regeringen. Haar echtgenoot Jacky Buchmann overleed in 2018, op 86-jarige leeftijd.

Isabelle was voorzitter van de befaamde Kapelse jumping. Ze was eveneens beschermvrouw van Home Speth, een begeleidingstehuis waar jongeren van 12 tot 18 jaar terecht kunnen.

Wolvenbos

De familie Kronacker kocht in 1952 het domein Wolvenbos. Het domein met bijhorende gebouwen werd opgetrokken in de jaren 1919-1921. Het beslaat een oppervlakte van 42 hectaren en is historisch zeer belangrijk. Er lopen loopgraven doorheen. Sinds 2017 wordt het Wolvenbos gebruikt als evenementenlocatie.

Stiefkleindochters Sarah en Kelly Buchmann verliezen hun steun en toeverlaat: “Isabelle wilde geen bomma worden genoemd. Ze was onze beste vriendin. We weten dat ze liever geen bloemen of kransen wil, een schenking aan Home Philippe Speth waarmee ze sterk begaan was, zou haar veel meer plezier doen.”

jbrMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio