Aangeboden door OKay

© OKay

Bubbels met je bubbel

5 tips voor een gezellig feest in klein gezelschap

Dat we dit jaar niet met alle aangetrouwde achterneven en verre vrienden aan de feesttafel zullen zitten, beseffen we allemaal. Gelukkig kan je ook in intieme kring een gezellig en sprankelend feestje bouwen. Wij geven een aantal tips mee die bij alle leeftijden aanslaan.

1. Eens écht babbelen

Het grote voordeel aan kleine feestjes is dat er geen sub-feestjes of groepjes ontstaan. Heel de bende vormt één groep en je praat met iedereen tegelijk. Daarom is zo’n intiem feestje een ideaal moment om eens écht met elkaar te praten. Zet je na het eten in de zetel met een heerlijk glas wijn en laat het babbelen en luisteren beginnen. Hou de onderwerpen liefst luchtig.


 

 © OKay

2. Een avondje dobbelen

Als het allemaal wat dynamischer mag zijn, kan je de gezelschapsspelletjes bovenhalen. De meeste huishoudens hebben er wel één of meer in de kast liggen (al is het maar een boek kaarten of een mikado). Je kan gewoon voor het plezier spelen, of de inzet verhogen. Wie wint mag dan, bijvoorbeeld, kiezen welk cadeautje er eerst open mag. Of misschien moet de verliezer wel de afwas doen.

3. Doe-het-zelf-spel

Als je wat meer tijd en inspiratie hebt, kan je ook zelf een spel creëren op maat van je bubbel. Wat altijd aanslaat is een quiz. Die kan over de actualiteit van 2020 gaan (maar beperk de coronavragen tot een minimum), de eigenaardigheden van je familie verkennen of simpelweg naar algemene kennis peilen. Als je een jonge, enthousiaste bubbel hebt, kan je ook doe-opdrachten integreren. Hoe later op de avond, hoe leuker die opdrachten worden. Het internet barst van de spelsuggesties en quizvragen, dus even googelen brengt je vast een heel eind op weg.

4. Talentenjacht in de woonkamer

Geen zin in spelletjes? Maak er dan na het eten een karaoke-avond van. Met videospelletjes als Singstar kan je elkaar het vuur aan de schenen leggen door de microfoon. Wie geen console heeft, kan aan de slag met de duizenden karaokevideo’s op YouTube. Ongeacht welke song je wil zingen - van Luc Steeno tot Ariana Grande - je vindt gegarandeerd een karaokeversie online. Tijdens het eindejaar kan je natuurlijk ook gewoon kerstliedjes zingen. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen ze kent, ongeacht hun leeftijd.


 

 © OKay

5. Gezellig niets doen

Gezellig met zijn allen eten en dan in de zetel kruipen: ook dat is een optie. Wat denk je bijvoorbeeld van een kerstfilm na de maaltijd? Wie een beetje zapt vindt gegarandeerd een zender die The Sound of Music of Home Alone op het programma heeft staan: gezellige films voor het hele gezin. Stukje kerststronk en een dekentje erbij en het kerstfeest kan écht losbarsten.

Vier de feestdagen in (jouw) stijl met de producten van OKay. Ontdek hier welk type feestvierder jij bent en laat je verrassen door het gevarieerde feestaanbod in jouw vertrouwde buurtsupermarkt. Of laat je inspireren op okay.be/handig-dichtbij.