Aangeboden door OKay

© OKay

Van kerstboomkaas tot miniatuurgroenten

10 originele producten om deze feestdagen uit te proberen

Om je gasten van hun sokken te blazen, moet je durven experimenteren. Het eindejaarsgamma van OKay barst gelukkig van de originele snacks en ingrediënten die jouw feestdagen extra bijzonder maken. Wij lichten er onze favorieten uit.

1. Hmm-burger

De tijd dat vleesvervangers enkel voor vegetariërs waren, ligt ver achter ons. Deze kleine groenteburgers met barbecuesaus, ketchup, cheddar en gebakken ui gaan bij iedereen vlot naar binnen.

Miniveggieburgers (Boni Selection), 9 stuks, 180g, € 6.49.

2. Oranje boven

Ook na Halloween blijft pompoen een ‘crowdpleaser’. Deze zalige kaasdip van verse geitenkaas, pompoen en zonnebloempitten is een origineel alternatief voor een traditionele hummus. Een ware smaakbom!

Pompoen-geitenkaasdip (Tapero), 140g, € 2.99.

3. Miniatuurgroenten

Microgroenten zijn schattiger dan een krop sla, even gezond en - toch zeker deze spicy mix - zalig pittig. Ze zijn van eigen bodem en geven al je gerechten een frisse toets. Lees het verhaal achter de microgroenten op okay.be/handig-dichtbij.

Microgroenten Spicy Mix (Gourmet Greens), 40g, € 1.99.

4. Kroket 2.0

Waarom gewone kroketten serveren als je ook zoete aardappel-exemplaren kan voorschotelen? Deze verse, voorgebakken ovenkroketten smaken even vertrouwd als verrassend en gaan perfect samen met tal van kerstklassiekers.

Voorgebakken zoeteaardappelkroketten (The Potato Chef), 12 stuks, 420 g, € 4.49, exclusief bij OKay

5. Mediterraans genot

Pasta is een allemansvriend, maar met de juiste vulling is het ook een perfect feestgerecht. Met deze grantortelli van truffel start je je feest in stijl. Serveer het als hapje of in een iets grotere portie als voorgerecht.

Grantortelli met truffel, ricotta en Italiaanse harde kaas (Boni Selection), 250g, € 2.39.


 

 © OKay

6. Kruidig haasje

Dit varkenshaasje is gemarineerd in rozemarijn en gerookt op beukenhout. Bereid hem met een klassieke groentekrans of geef er zelf een twist aan. Complimenten van je tafelgenoten verzekerd!

Varkenshaasje rozemarijn +- 500g, €17.19 / kg.

7. Kaasboom

Wat is beter dan een echte kerstboom? Een eetbare kerstboom! Dit zachte geitenkaasje geeft je kaasplank een feestelijke toets en smaakt nog beter dan hij eruit ziet. Versier hem eventueel met rozijnen als kerstballen en honing als slingers.

Zacht geitenkaasje van rauwe melk (Le Sapin Blanc), 80g, € 2.49 (beschikbaar vanaf 17 december)


 

 © OKay

8. Lekkere laagjes

Frangipane, biscuit, boterroom, amaretto en chocoladetopping: dit heerlijke dessert combineert al deze klassiekers in één verrassend gebakje. Maar wees gewaarschuwd: na de eerste hap wordt het erg moeilijk om te stoppen.

Amandel-amarettogebak, 230g, € 4.99 (beschikbaar vanaf 16 december)

9. Promille pralines

Hou deze pralines uit de buurt van je kroost! Met hun vullingen van cognac, Irish Cream, whisky en gin zijn ze uitsluitend voor grote mensen bestemd.

Digestive Assortiment (Bouboul), 16 stuks, 120g, € 5.99.

10. Flesje kraken?

Met zijn fruitige toetsen en kruidige accenten is dit flesje rood anders dan alle anderen. Toch gaat het vlot binnen bij zowel de kenner als de gelegenheidsdrinker. Wijnkenner Alain Bloeykens gaf deze wijn alvast een hartendief in zijn wijngids.

Pinada Réserve 2018 (Artisans Partisans), 75cl. €5,49.

Vind deze (en nog vele andere) heerlijke hapjes en ingrediënten in je lokale OKay en geniet van een kerst met een twist. Ook tijdens de feestdagen staat je vertrouwde buurtsupermarkt voor je klaar met tal van delicatessen en verse ingrediënten. Ontdek het hele gamma in jouw lokale OKay.