Aangeboden door OKay

© OKay

Een streepje muziek

De ideale soundtrack voor elk type kerstmenu

Lekker eten smaakt nóg beter met een streepje aangepaste muziek. Maar welke soundtrack combineer je best met welk menu? Wij nemen de proef op de som en zoeken naar muziek die perfect samengaat met de kant-en-klare feestmenu’s van OKay.

Menu 1: De klassiekers

Op het menu:

 • Witloofroomsoep
 • Sint-Jacobsschelpen
 • Varkenshaasje in champignonroomsaus

De perfecte soundtrack:

Een traditioneel menu smaakt het best met tijdloze kerstklassiekers op de achtergrond. Ga voor jazzy kerstliedjes zoals ‘Baby it’s cold outside’ van Ella Fitzgerald, ‘White Christmas’ van Frank Sinatra en het hele repertoire van Michael Bublé.

De ideale playlist:

Christmas Cocktail Jazz. Deze easy-listening afspeellijst combineert legendarische klassiekers met minder bekende parels en onwaarschijnlijk straffe covers. Zo geniet je gezelschap van een nostalgische avond, maar ontdekken ze toch ook nieuwe stemmen en nummers.


 

 © OKay

Menu 2: Voor de visliefhebbers

Op het menu:

 • Vissoep
 • Pannetje van scampi
 • Tongrolletjes in wittewijnsaus

De perfecte soundtrack:

Dit menu barst van de fijne delicatessen uit de zee. Kies dus voor subtiele muziek die je niet afleidt van die verfijnde smaaksensaties. Tal van singer-songwriters maakten covers van de grootste kerstklassiekers. ‘Have yourself a Merry Little Christmas’ van First Aid Kit doet het bijvoorbeeld erg goed bij vis.

De ideale playlist:

Christmas Coffeehouse. Deze afspeellijst bundelt de zachtste stemmen die ooit het kerstfeest bezongen. Aangezien het haast uitsluitend covers zijn, klinken de nummers vertrouwd in de oren, maar dan zonder de bombastische koperblazers en bellen die meestal onlosmakelijk aan kerstnummers verbonden zijn. Dit is kerstmuziek in zijn puurste vorm.

Menu 3: Feestelijk vegetarisch

Op het menu:

 • Tomatenroomsoep
 • Pannetje van zoete aardappel met kikkererwten
 • Schorseneren met linzen en truffel

De perfecte soundtrack:

Vlees van het kerstmenu schrappen is een gedurfde zet. Maar durf je ook een risico nemen bij het kiezen van de muziek? Lofi is een jonge, hippe muziekstroming die oude nummers (in dit geval kerstklassieker) combineert met drums en beats, en hun ruis en gekraak extra in de verf zet. Dit levert een dromerig resultaat op dat ook verrassend rustgevend en nostalgisch is.

De ideale playlist:

Christmas lofi + jazz. Deze afspeellijst bevat de allerbeste lofi-kerstliedjes en combineert deze met een sporadische jazzklassieker. Zo wordt de soundtrack nooit saai of eentonig en spreekt je muziekselectie alle leeftijden aan.


 

 © OKay

Menu 4: kerst met een twist

Op het menu:

 • Soep van zoete aardappelen
 • Hertenkroketten
 • Parelhoenfilet in portosaus

De perfecte soundtrack:

Je houdt van een feest met een twist? Geef dan ook je afspeellijst een draai en ga niet voor achtergrondmuziek, maar voor voorgrondmuziek. ‘Last Christmas’ van Wham!, ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey, … Eens je deze hits afspeelt, verandert je kerstfeest haast spontaan in een sfeervolle karaoke-avond. En wat is er nu gezelliger dan met zijn allen zingen en dansen?

De ideale playlist:

Christmas Hits. Of je nu geboren bent in 2010 of in 1910: deze nummers kan echt iedereen meebrullen. Of begin jij niet spontaan mee te zingen zo gauw Mariah Carey bezingt wat ze dit jaar voor kerst wilt?

Vier de feestdagen in (jouw) stijl met de producten van OKay. Ontdek hier welk type feestvierder jij bent en laat je verrassen door het gevarieerde feestaanbod in jouw vertrouwde buurtsupermarkt. Of laat je inspireren op okay.be/handig-dichtbij.


 

 © OKay