Vooral op de R6 duwden bestuurders het gaspedaal veel te diep in. ©  DSI - Police/Politie

Controle op R6: ruim één op de drie rijdt (veel) te snel

Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Duffel, Putte -

De lokale politie Bodukap heeft het voorbije weekend een Wodca-actie gehouden. Er werd gecontroleerd op rijden onder invloed, maar ook op snelheid. Dronken chauffeurs werden er niet betrapt, snelheidsduivels des te meer. Op de R6 speelden zeven chauffeurs hun rijbewijs kwijt.

Theo Derkinderen

Zaterdagavond werd er een controle gehouden op de R6 in Sint-Katelijne-Waver. Van de 435 voertuigen die op snelheid werd gecontroleerd, reden er 175 te snel. Dat is ruim één op de drie. Opvallend was ook dat heel wat chauffeurs het gaspedaal heel diep induwden.

“Zeven rijbewijzen werden onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. De hoogst gemeten snelheid was 140 kilometer per uur. Op de plaats van onze controle mag maximaal 70 worden gereden”, klinkt het bij de politie.

Twaalf bestuurders moesten ook een ademtest afleggen bij de controle op de R6, maar niemand had te veel gedronken.

Nachtklok

Ook op de Mechelsesteenweg in Bonheiden, op een plaats waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden, werd er gecontroleerd. Van de 284 wagens reden er 27 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 74 kilometer per uur. Drie bestuurders moesten een ademtest afleggen, maar ook zij legden een negatieve test af.

Na middernacht werd er op het hele grondgebied van Bodukap gecontroleerd door de interventieploegen van de zone. Vier bestuurders bliezen negatief. Drie mensen konden evenwel geen geldige reden geven waarom ze na middernacht nog op de baan waren - er geldt nog steeds een nachtklok - en kregen een proces-verbaal aan hun broek. Dat zal resulteren in een boete van 250 euro.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio