De spullen die tijdens de huiszoekingen in beslag werden genomen. © lokale politie Lier 

Lierse politie rolt drugsbende op: speed, cannabis en xtc in beslag genomen

Lier -

De lokale politie Lier heeft de voorbije week een drugsbende opgerold. Tijdens verschillende huiszoekingen werden negen mensen opgepakt. Drie personen werden aangehouden.

Het onderzoek van de Lierse recherche liep al een hele tijd. Uiteindelijk werd er afgelopen woensdag beslist om op verschillende plaatsen binnen te vallen. “Er werden huiszoekingen uitgevoerd in Lier, Herentals, Kessel en Nijlen. Bij die huiszoekingen kregen we bijstand van de politiezones Neteland en Berlaar-Nijlen”, licht Magalie Derboven van de lokale politie Lier toe.

“Heel wat zaken werden in beslag genomen. Het ging om verkoopsattributen, een halve kilo speed en kleinere hoeveelheden cannabis en vloeibare xtc. Daarnaast werd ook 1.850 euro aangetroffen.”

Negen personen

Negen personen, zeven mannen en twee vrouwen, werden gearresteerd en door de speurders verhoord. Vier van hen mochten na verhoor beschikken, vijf anderen werden voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid. Drie van hen werden door de onderzoeksrechter aangehouden: twee werden in de gevangenis opgesloten, de derde werd aangehouden onder elektronisch toezicht.

Een vierde persoon werd vrijgelaten onder voorwaarden en de vijfde mocht na verhoor opnieuw beschikken.

Het onderzoek naar de drugsbende wordt de komende dagen en weken voortgezet. Zo zal onder meer in kaart worden gebracht aan wie en waar er zoal werd gedeald. 

(tdk)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio