Dierenwelzijn-ambtenaar Erik Pede en schepen Marleen Van den Eynde deelden zaterdag de nestkasten uit. © Bart Roggeman

Kontich helpt mezen en vleermuizen aan huisje

Kontich -

In Kontich werden zaterdag niet alleen bomen en struiken van de Behaagactie van Natuurpunt bedeeld. De gemeente verdeelde ook een tachtigtal nestkasten voor mezen en vleermuizen, die de inwoners tegen een voordelig tarief konden bestellen.

Schepen van Dierenwelzijn Marleen Van den Eynde (N-VA) is tevreden over de eerste editie van deze nestkastactie. “Voor een eerste keer is dit helemaal niet slecht, wat het zeker voor herhaling vatbaar maakt”, klinkt het. “Onze vogels en vleermuizen vinden steeds moeilijker huisvesting. Dat er tachtig huisjes voor mezen en vleermuizen bijkomen, stemt me vrolijk. Je helpt deze dieren niet alleen aan een broed- en schuilplaats, ze zijn ook nuttig in de strijd tegen de eikenprocessierups. En vogeltjes zorgen toch ook altijd voor wat vrolijkheid en leven in de tuin.”

“Veel plaats is er niet voor nodig en bij de kastjes zitten ook tips naar onder meer aanvliegroute en bescherming tegen poezen. De kasten zijn uitgevoerd in duurzaam houtbeton”, licht de schepen nog toe.

Zelf hing de gemeente op de gemeentelijke begraafplaats en in de tuin van de kunstacademie in het voorjaar ook al een vijftigtal nestkasten op. Een controle in mei wees uit dat meer dan de helft bewoond was. “We gaan dit project nu voort uitrollen naar het Hessepoelbos, het Patersboske en in de Oude Spoorwegberm aan de kruising met de Keizershoek en met de Meylweg. ” (bar)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio