Themabeeld ©  shutterstock

Baby geboren met antistoffen voor Covid-19 in Singapore

Bron: Reuters

Onlangs werd er in Singapore een baby geboren met antistoffen voor Covid-19. De moeder raakte in maart besmet met het virus toen ze zwanger was. De geboorte geeft onderzoekers meer inzicht in de mogelijke overdracht van het virus van moeder op kind.

De baby werd in november geboren en was niet besmet met het virus, maar had wel antistoffen voor Covid-19 in het lichaam. Dat schrijf de Straits Times. “Mijn dokter vermoedt dat ik mijn Covid-19-antistoffen doorgegeven heb tijdens mijn zwangerschap”, zei mama Celine Ng-Chan aan de krant. De vrouw raakte in maart, toen ze zwanger was, besmet met het virus. Ze had milde klachten, maar verbleef toch twee en een halve week in het ziekenhuis. Ondertussen is ze genezen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het nog niet duidelijk of besmette zwangere vrouwen het virus kunnen doorgeven aan hun ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Of misschien zelfs tijdens de bevalling.

LEES OOK. “Met vaccins gaat alles veranderen, maar eerst moeten we overwinteren”

Momenteel werd het virus ook nog niet gevonden in stalen van het vocht dat rond de baby zit in de baarmoeder. Ook in moedermelk zijn er nog geen sporen van het virus gevonden. Chinese artsen hebben in oktober ook al gerapporteerd dat er baby’s geboren worden met antistoffen, maar die zouden na verloop van tijd wel afnemen.

Artsen uit New York meldden onlangs in een studie dat de overdracht van het virus van moeders naar pasgeboren baby’s zelden voorkomt.

(sgg)