Ingeborg en Isabelle vinden de kunstwerken hoogst interessant. © Patrick De Roo 

Pas afgestudeerde kunstenaars exposeren voor vijfde keer in etalages

Antwerpen -

Nog tot 11 december vindt in de Theaterbuurt en op en rond de Mechelsesteenweg To Be Antwerp plaats, waarbij pas afgestudeerde kunstenaars van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en Sint Lucas School of Arts Antwerpen hun werk tonen. Deze vijfde editie van de kunstroute is coronaproof. Schilderijen, grafiek en andere werken zijn in de etalages van galerijen, winkels en cafés opgehangen.

Mischa Bludts

Ook in vitrines aan de Sint-Jorispoort zijn heel wat jonge kunstenaars vertegenwoordigd. Daar treffen we Ingeborg en Isabelle, respectievelijk van Het Zuid en Berchem. De vriendinnen hebben de kunstroute zonet toevallig ontdekt. “We zagen bij een kapper kunstwerken hangen, wat we toch een beetje raar vonden. Maar ondertussen is onze frank gevallen”, lacht Isabelle.

Ter hoogte van huisnummer 18, voor de etalage van Kunst+ vzw, blijven de twee geïntrigeerd staan. “Ik dacht eerst dat dit werk van Albert Pepermans was.” Maar het blijkt van de jonge kunstenares Esther Weidenbaum te zijn, die hier samen met Annelies Rasker (alias Hugo) exposeert. Ook de portretten van Lee Van Camp, bij buurvrouw Cathérine Interior, kunnen bekoren.

Ondertussen heeft Ingeborg op haar smartphone de website van To Be Antwerp en een plannetje met alle 36 locaties gevonden. “Aha, dat ziet er interessant uit! We waren eigenlijk onderweg naar het Zuid, maar ik denk dat we nu toch een omweggetje zullen nemen, want ik wil graag zien wat er elders nog zoal hangt.”

Isabelle: “Dit is een heel leuk concept en het is natuurlijk fijn dat de kunstenaars zo alsnog kunnen tentoonstellen en voorbijgangers in alle veiligheid de werken kunnen bekijken.”

Een overzicht van alle locaties en meer informatie over de werken vind je op www.tobeantwerp.com

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio