Antwerpse politie legt opnieuw meerdere lockdownfeestjes stil

Antwerpen, Wilrijk -

De Antwerpse politie heeft zaterdag opnieuw meerdere lockdownfeestjes stilgelegd in de stad. Sommigen die werden betrapt, liepen al eerder tegen de lamp.

Tijdens een overlastpatrouille merkten leden van het prostitutieteam zaterdagnamiddag een pand op in de Oudemansstraat, in het Schipperskwartier, waar verscheidene mensen aanbelden. Telkens werd een sleutel vanuit het raam naar beneden gegooid en gingen de mensen binnen. Er klonk muziek en stemmen van meerdere personen.

Toen de politie aanbelde, werd het raam gesloten en probeerden de aanwezigen zich stil te houden, maar uiteindelijk werd de deur toch geopend. Er werden veertien personen (dertigers en veertigers) aangetroffen die een verjaardag vierden. Alle aanwezigen kregen een boete en het feest werd beëindigd.

In de Acacialaan in Wilrijk werden vier personen beboet die een tuinfeest hielden. Bij aankomst van de politie zijn enkele van de aanwezigen kunnen vluchten.

Al meermaals betrapt

In de Grote Pieter Potstraat, in het centrum van de stad, moest de politie in de loop van de nacht tweemaal tussenkomen in een hotel. Daar werd een feestje hervat ondanks de tussenkomst van de politie. Onder de aanwezigen (twintigers) waren verscheidene mensen die al meermaals tegen de lamp liepen. Uiteindelijk werden enkele van deze veelplegers bestuurlijk aangehouden. Twee minderjarigen kregen een lift terug naar huis.

“De resultaten van afgelopen nacht tonen hoe kordaat onze politiemensen blijven werken op het doen naleven van de coronamaatregelen”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Ik wil hen daarvoor bedanken. Ik roep alle Antwerpenaren op om vol te houden en de regels na te leven. Want zij die dat niet doen, zullen daar de gevolgen van dragen. De gezondheid en het welzijn van onze stadsgenoten staan voorop.” (jvo)

Beelden van een eerder lockdownfeestje in Antwerpen dat de politie stilgelegd heeft.