©  Photo News

Wout van Aert in eerste cross al op podium: “Ik had dit vooraf niet verwacht”

Wout van Aert heeft zijn terugkeer in het veldrijden niet gemist. In de Urban Cross in Kortrijk reed hij een sterke wedstrijd en eindige hij derde. Een resultaat waarmee hij zich achteraf kon verzoenen: “Ik had hier vooraf zeker en vast voor getekend.”

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Eli Iserbyt wint Urban Cross, Wout van Aert meteen derde bij terugkeer in veldrijden

“Ik heb wel afgezien”, stak Wout van Aert voor de camera’s van Sporza van wal. “Ik maak een goeie beslissing door mij in de eerste helft van de cross gedeinsd te houden, maar toen ik twee ronden doortrok voelde ik wel het verschil tussen volgen en zelf koers maken.”

Van Aert ging niet al te best van start en dook pas als veertiende het veld in. Dat beschouwde de kerverse Flandrien achteraf als een voordeel. “Het was veel draaien en keren. Ik haalde er zo veel voordeel uit om altijd in het zog van iemand te zitten. Zo kon ik vlot naar voor opschuiven”, aldus Van Aert. “Het is eigenlijk tegen mijn natuur om in het begin al te volgen, maar ik wou mezelf niet vergalopperen en eerst aanvoelen hoe ik een uur cross zou verteren. Omdat ik het in de twee laatste ronden wat lastiger had en een foutje maakte, is het achteraf dus goed dat ik mij wat inhield in het begin. Maar ik wou op het einde toch koers maken omdat we met veel renners dreigden samen te komen.”

“Ik had dit niet verwacht”

Na dat foutje in de slotronde werd Van Aert uiteindelijk derde, een resultaat waarmee hij zich tevreden toonde. “Ik had hier vooraf zeker en vast voor getekend. Ik had dit niet verwacht. Al moet ik ook eerlijk zijn dat de lekke banden van Michael Vantourenhout en Toon Aerts hier ook wel in meespeelden. Elke cross heeft zijn verhaal, maar het is toch mooi om meteen op het podium te staan.”

Morgen gaat Van Aert ook van start in de Wereldbekerwedstrijd in Tabor. “Ik hoop dat ik zondag de vruchten kan plukken van vandaag. Dat parcours zou me nog beter moeten liggen dan dat van vandaag. Ik heb er weer zin in.”

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws