Themabeeld. ©  RR

Politie legt alweer lockdownfeestje stil in zelfde appartement in Turnhout

Turnhout -

De lokale politie regio Turnhout heeft afgelopen nacht alweer een einde gemaakt aan een lockdownfeestje in Turnhout. In hetzelfde appartement waar de politie vorig weekend ook al een nachtelijk feestje heeft stilgelegd, waren jongeren opnieuw samengekomen om er de nacht al feestend door te brengen.

Het organiseren van privébijeenkomsten en zogenaamde lockdownfeestjes in het bijzonder is, in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, uiteraard nog altijd verboden. De politie kwam zaterdagochtend rond 3u ter plaatse en kon vanop straat al vaststellen dat er verschillende mensen in het betrokken appartement aanwezig waren.

Aanwezige stond geseind

Omdat de aanwezigen ook nu weer weigerden om de deur van het appartement te openen voor de politie, werd het parket gebeld. Dat gaf de politie de opdracht om het appartement toch te betreden, om het nachtelijke feestje te kunnen stilleggen en alle aanwezigen te kunnen identificeren. In het appartement troffen de inspecteurs uiteindelijk zes mensen aan. Eén van hen stond bovendien geseind en werd gearresteerd.

Politie en parket benadrukken nogmaals dat overtredingen op de huidige maatregelen die van kracht zijn in het kader van de coronacrisis, absoluut niet getolereerd worden en dat er streng tegen zal opgetreden worden. Eerder deze week maakte het parket van Antwerpen trouwens nog bekend dat het 122 mensen zal dagvaarden voor de politierechtbank omdat ze aanwezig waren op zogenaamde lockdownfeestjes. (mph)

LEES OOK: Politie legt lockdownfeestje stil in Turnhout

MEER OVER Coronavirus