© atv

Antwerpse musea: “In snelheid gepakt door het goede nieuws”

“We zijn opgetogen met de mogelijkheid om de deuren van onze musea opnieuw te kunnen openen vanaf 1 december. We gaan er de volgende uren en dagen alles aan doen om die heropening goed en veilig te laten verlopen”, zegt schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).

“Maandag gaan we de knoop definitief doorhakken of we die heropening op dinsdag halen. We zijn denk ik net zoals alle musea een beetje in snelheid gepakt door het goede nieuws. De heropening komt iets vroeger dan we hadden verwacht.”

Want, zo zegt Ait Daoud, de heropening van de musea heeft wel wat voeten in de aarde. “Een deel van het museumpersoneel dat niet aan het werk was, vervult op dit ogenblik noodopdrachten. Ze springen bij in testcentra, bibliotheken, in de kinderopvang … Het heeft geen zin om hen halsoverkop van die ­opdrachten weg te halen als we nog niet weten of de musea dinsdag ten volle operationeel zullen zijn. ­Misschien is het verstandiger om een paar dagen later, maar wel goed en veilig te heropenen.”

“Bovendien zijn de details van het ministerieel besluit nog niet bekend bij onze diensten. Die zullen zij eerst moeten kunnen doornemen om zicht te krijgen op de geldende protocollen en veiligheidsvoorschriften”, legt Ait Daoud uit. “En dan moet ook de hele administratieve rompslomp weer op gang ­worden getrokken. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van dienstroosters.” (evw)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio