©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Fans Lierse richten zich tot spelers in open brief

Lierse K., momenteel voorlaatste met een schamele 3 op 21, kan nu alle hulp gebruiken met het oog op het behoud. Voor de streekderby van zaterdag tegen Westerlo zullen er nog altijd geen supporters in het stadion zitten, maar om de spelers op te peppen betogen zij vandaag al hun steun in een open brief. Hieronder kan je die integraal lezen.

“Wanneer LSK trekt ten strijde...”

Gedurende 114 jaar geschiedenis van Lierse hebben geel zwarte helden onze club steeds ten volle verdedigd. Met 4 landstitels, 2 bekers, 2 supercups en vele grote Europese avonturen mogen we ons gerust een grote club uit de Belgische voetbalgeschiedenis noemen. Ze noemen ons niets voor niets, de Grootste Kleinste Club van het land.

Ondanks deze grote successen heeft onze club ook heel wat woelige wateren doorzwommen zoals enkele degradaties, omgekochte spelers en een mislukte overname.

Die gouden periodes van onze club werden niet behaald met enorme budgetten en grootste vedetten. Onze successen zijn gebaseerd op een ijzersterke mentaliteit van onze spelers!

Niet alleen doorheen al onze succesperioden was de verbetenheid onze grote troef maar ook in vele degradatiestrijden wonnen we vaak de eindspurt door onze ijzersterke mentaliteit.

Het Lierse DNA op en naast het veld zoals in ons clublied staat geschreven is passie, traditie en strijd.

Dit jaar zijn we opnieuw in zo’n degradatiestrijd beland. Met een klein budget en een 13e plaats in amateurklasse waren we volgens het overgrote deel van de Belgische voetbalwereld een vogel voor de kat. Toch hebben we enkele ploegen met onze sterke mentaliteit en geloof in onze eigen slagkracht op hun knieën gekregen. We zijn dus alles behalve kansloos!

Na het enthousiasme van de eerste competitieweken willen we niet hervallen naar een slechte gewoonte van het vorige seizoen. Laks voetbal, een gebrek aan inzet en het individu boven het team. Een mindere wedstrijd spelen kan altijd maar een zwakke mentaliteit tonen dulden wij niet!

Wanneer jullie het geel zwarte shirt dragen en het logo van Lierse op jullie borst dragen maken jullie deel uit van onze Lierse geschiedenis. Een geschiedenis die grotendeels bestaat uit strijders voor onze geliefde club. Als jullie niet de trots tonen om voor deze club te spelen ben je echter in de verkeerde club terecht gekomen.

Onthoud 1 ding; jullie, spelers van Lierse, verdedigen de trots van onze club, van onze stad maar ook de trots van al onze supporters! Jullie zijn onze helden.

We beseffen heel goed dat we in een erg moeilijke situatie zitten. We verwachten dan ook geen champagnevoetbal en een wekelijkse driepunter. Wij verwachten inzet! Het Supportersverbond Lierse, Lierse K. en Brigata Trenta zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat we met de juiste mentaliteit het behoud kunnen verzekeren.

Wij hopen dan ook met dit statement jullie aandacht te vestigen op hetgeen wat echt telt wanneer je voor Lierse voetbalt. Met name; inzet, passie, teamspirit en trots om onze geel-zwarte kleuren te verdedigen. Met 100% inzet zullen onze supporters jullie nooit iets kwalijk nemen en onvoorwaardelijk blijven steunen!

“We’ll support you everywhere!”

Getekend

Supportersverbond Lierse & Sfeercollectief Brigata Trenta 

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws