Bob Straetman. ©  Photo News

Lierse K. verwijst Bob Straetman naar B-kern

De onverwachte nederlaag tegen Club NXT en zeker de manier waarop is niet zonder gevolgen gebleven in de kern van Lierse K. Zo valt Bob Straetman ondanks best wat offensieve zorgen buiten de selectie. De flankspeler wordt voor onbepaalde tijd naar de B-kern verwezen.

LEES OOK. Lierse K. op scherp voor derby: “Alleen nog jongens met ballen aan hun lijf”

Straetman kende een degelijke start bij de Pallieters, maar verzeilde nadien al snel naar de bank. Vorige vrijdag kreeg hij op zijn Daknam opnieuw de kans om zich te tonen in de confrontatie met Club NXT. Maar echt warm werd de sportieve staf niet van de inbreng van de voormalige speler van Lokeren. Meer zelfs, Straetman had boter op het hoofd bij de inleiding tot de Brugse openingstreffer en toonde geen overdreven ijver. De voorbije week werden tijdens een groepsgesprek de verwachtingen naar de spelers toe nog eens duidelijk gemaakt. Daar lijkt Straetman niet aan tegemoet te komen.

“We hebben strijders nodig. Jongens die er alles willen aan doen om Lierse in 1B te houden. In die context werd Bob Straetman door de sportieve staf naar de B-kern verwezen. Die beslissing is voor onbepaalde tijd”, verklaart teammanager Roel Rymen.

Een en ander geeft aan dat de situatie hoog moet gezeten hebben bij de sportieve staf van de Pallieters, want Lierse baadt niet bepaald in offensieve weelde. Zo kan geel-zwart tegen Westerlo al evenmin een beroep doen op Sava Petrov. Die speelt op huurbasis in Lier en bij die onderhandelingen met Westerlo werd bedongen dat Petrov niet mag aantreden tegen zijn Kempense broodheer. Ayyoub Allach is nog geruime tijd out met een enkelletsel. (kugu)

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws