Drugscrimineel Mike G. (24) wilde zijn vrouw Kristel A., met wie hij getrouwd was in de gevangenis, bevrijden. © rr 

Hoofdverdachte helikopterkaping Deurne blijft in de cel, enkelband voor mededader

In het onderzoek naar de helikopterkaping in Deurne eind september heeft de Antwerpse raadkamer vrijdag de aanhouding van twee van de drie betrokkenen bevestigd. Hoofdverdachte Mike G. (24) en Yenthe P. (18) blijven in de cel. Dennis L. (22) mag met een enkelband naar huis.

Op vrijdag 25 september had Mike G. (24) samen met twee andere kerels een afspraak op de luchthaven van Deurne. Ze zouden met een helikopter boven Brussel vliegen en er luchtfoto’s maken. Boven het Brusselse justitiepaleis haalden de passagiers plots airsoftwapens boven en dwongen ze de pilote te vliegen naar Berkendael, de vrouwenafdeling van de gevangenis van Vorst. Daar zat de echtgenote van Mike vast voor de moord op haar ex in 2018.

De poging om er te landen mislukte, waarna het trio de pilote de opdracht gaf om te landen in het Waals-Brabantse Hélécine. Ze sloegen op de vlucht, maar een dag later werden de drie al opgepakt.

De raadkamer besliste vrijdag om de aanhouding van Mike G. en Yenthe P. met een maand te verlengen. Dennis L. mag de gevangenis verlaten en de rest van het voorarrest onder elektronisch toezicht uitzitten. Het onderzoek naar de kaping zou in een afrondende fase zitten.

 © rr

 jtp, blg

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio