Over het failliete CG Power lopen nog altijd onderhandelingen. © Dirk Vertommen

Toekomst site failliet CG Power nog onduidelijk: “Plopsaqua niet mogelijk”

Mechelen -

Er lopen nog altijd onderhandelingen over een gedeeltelijke overname van de activiteiten van het failliete CG Power in Mechelen-Noord. Een herbestemming van de site voor bijvoorbeeld Plopsaqua is volgens het stadsbestuur niet mogelijk.

Sven Van Haezendonck

Tegen de bouw van een waterpretpark van Plopsaqua aan Technopolis in Mechelen-Zuid is er al jaren protest. Buurtbewoners pikken het niet dat voor de realisatie van het project aan het Zennebeemdenbos wordt geraakt. Het actiecomité Groene Buffer van Mechelen-Zuid verzamelde al 6.250 handtekeningen. Vrijdag kwam Vlaams Belang met de leegstaande site van CG Power Systems op de Antwerpsesteenweg, het vroegere Pauwels Trafo, als alternatief.

LEES OOK: Ondanks protest zet Plopsaqua project door: “Mechelaars dreigen zonder stedelijk zwembad te vallen”

“Wat er precies met de gebouwen moet gebeuren, is op dit moment niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid gaan ze verdwijnen. De ligging en de grootte van het complex zijn ideaal voor Plopsaqua”, zegt fractieleider Frank Creyelman. Hij stelt voor dat de stad onderhandelingen opstart tussen de curatoren en Plopsa Group. “Dat is tweemaal goed voor een groener Mechelen: bos wordt gespaard en een grijze fabriekssite kan vergroenen”, stelt Creyelman.

Het stadsbestuur ziet het anders. “De aangestelde curator onderhandelt nog altijd met een industriële partner. Het is de bedoeling om minstens een gedeelte van de activiteiten over te nemen. Zolang er geen deal wordt afgesloten, kunnen we niets met zekerheid stellen”, reageert Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. De realisatie van een waterpretpark op deze site is voor haar geen optie. “De site is bestemd voor milieubelastende industrie. Binnen deze bestemming is de realisatie van Plopsaqua niet mogelijk”, zegt Geypen.

Patrick Elsen, secretaris van ABVV Metaal, bevestigt dat er nog altijd een ernstige kandidaat is voor CG. “Er is nog hoop, want er is sterke interesse van een beursgenoteerde Saoedische groep. Wekelijks zijn er werknemers die me bellen omdat ze er graag opnieuw willen werken”, vertelt hij.

LEES OOK: CEO Plopsa Group na 5.400 handtekeningen Groene Buffer: “Petitie om bos te redden, is fake news”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio