De vrouw overleed vlak bij haar woning. © Marc Peeters

Op straat overleden vrouw mogelijk aangereden aan bakkerij

Grobbendonk -

De lokale politie Neteland is op zoek naar de bestuurster van een kleine rode personenwagen. Die heeft woensdagvoormiddag mogelijk de 84-jarige fietsster Suzanne V. lichtjes aangereden. Het slachtoffer zette haar weg te voet verder, maar zakte even later vlak bij haar woning in elkaar en stierf ter plaatse.

Aan de hulpverleners kon de vrouw net voor ze het bewustzijn verloor nog iets vertellen over het ongeval. “Vermoedelijk heeft deze aanrijding zich voorgedaan rond 10.30u ter hoogte van bakkerij Bakkershuys 37 in de Leopoldstraat in Grobbendonk”, zegt commissaris Dirk Van Peer van de politiezone Neteland. “De aanrijding zou zich hebben voorgedaan toen een rode personenwagen achterwaarts de parkeerplaats voor de bakkerij verliet. Achter het stuur zat een dame van tussen de 60 en 65 jaar oud met korte blonde haren. Mogelijk hebben de betrokken partijen elkaar nog kort gesproken. Daarover bestaat nog onduidelijkheid.”

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding en wil ook graag met de bestuurster van de rode auto spreken, in eerste instantie als getuige. Op het lichaam van het slachtoffer werd ondertussen een lijkschouwing uitgevoerd. “De resultaten daarvan zijn bekend, maar in het belang van het verdere onderzoek worden daarover geen details bekendgemaakt”, zegt Kristof Aerts van het parket in Antwerpen. Het blijft dus nog onduidelijk of er een rechtstreeks verband is tussen de aanrijding en het overlijden van het slachtoffer. Door de huidige gezondheidsomstandigheden zal de familie van Suzanne volgende week in beperkte kring afscheid nemen van hun echtgenote, moeder en grootmoeder. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio