Misnoegde reiziger legt zich voor lijnbus in Mechelen

De man die zich aan het station van Mechelen voor een lijnbus legde, blijkt een misnoegde reiziger te zijn. Dat zegt De Lijn.

Een apart tafereel aan de bushaltes vlakbij het Mechelse station afgelopen woensdag gaat viraal op sociale media. Een man ligt op de grond voor lijnbus 686 die bestemming Zaventem Luchthaven Cargo aangeeft.

“Daar wilde ik zelf ook het fijne van weten”, zegt Astrid Hulhoven, woordvoerster van De Lijn. “Nu blijkt dat de man nogal geïrriteerd was en op de bus bonkte terwijl de chauffeur net een pauze nam. De reiziger wilde blijkbaar weten waar de bus naartoe ging, waarop de chauffeur vriendelijk antwoordde dat het na zijn pauze op het scherm zou verschijnen”, legt Hulhoven uit.

Daar nam de reiziger geen vrede mee en hij ging pal voor de bus op de grond liggen. “Tegen een andere buschauffeur die de reiziger aansprak, vertelde hij dat hij de bus naar Leuven zocht. Om escalatie van het conflict te voorkomen, is de chauffeur achterwaarts van de halte gereden en zette hij zijn rit voort”, vertelt Hulhoven.

Toen er even later een ploeg van de politie ter plaatse kwam, was er van de man geen spoor meer te bekennen. Volgens sommige getuigen kwam de man verward over. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio