©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Omstreden goal bezorgt Westerlo de zege in Kempense derby bij Lierse

In een Kempense derby onder hoogspanning pakte Westerlo drie kostbare punten ten koste van Lierse, dat steeds dieper wegzakt in het klassement. Een omstreden strafschopdoelpunt van Christian Brüls besliste de partij, die vooral voor rust aangenaam om volgen was en de spanning tot het einde bewaarde. Westerlo zet met deze verse driepunter zijn opmars in het klassement verder. (0-1)

In een best aangename eerste helft stak het venijn in de staart. De laatste minuut tikte al weg toen scheidsrechter Maarten Toeback een overduidelijke overtreding van Remmer op Osei-Berkoe door de vingers zag. Uitgerekend uit de aanval die daar op volgde werd een Westelse strafschop geboren. Abrahams dolde eerst al te makkelijk met Troonbeeckx en liet zich op weg richting doel de lichte charge van Van der Veken welgevallen. Bal op de stip en Brüls droog in de benedenhoek.

Een te zwaar verdict was het voor Lierse, dat in die eerste 45 minuten zelfs de betere kansen kreeg. Een plaatsbal van Placca ging nipt naast, Osei-Berkoe trof van aan de rand van de zestienmeter de paal en Özer haalde een deviatie van alweer Placca na vrijschop van Gilis van onder de lat. Ook Samyn werd nog een keer door de buitenspelval gesmokkeld, maar zag zijn schot in allerijl nog afgeblokt worden door Antunes. Tussen al die Lierse kansen had ook Westerlo geregeld voor een wederwoord gezorgd. Zo zag Ciçek al na twee minuten een openingstreffer afgekeurd worden na voorafgaandelijk duwwerk op Van der Veken en trof opnieuw Ciçek via de vingertoppen Van De Smet de lat met een harde kopbal.

Werk op de plank dus voor Lierse dat na twee pijnlijke nederlagen tegen RWDM en Club NXT absoluut uit was op een opkikker. De harde woorden die er eerder op de week waren gevallen, moesten resultaat opleveren. Maar veel minder dan voor de pauze kwamen de Pallieters tot doelrijpe kansen in dat tweede gedeelte. Buiten Tuur Dierckx, die thuisgoalie De Smet tot enig routinewerk dwong, waren kansen en opwinding schaars goed. Spannend bleef het wel, omdat ook Westerlo amper in de buurt kwam van zijn bevrijdende tweede treffer.

Met zijn 11 op 15 zet Westerlo zijn opmars in het klassement verder. Heel anders oogt het plaatje van Lierse, dat met zijn 3 op 24 steeds meer geïsoleerd geraakt onderin het klassement. Met komend weekend ook nog een verplaatsing naar Union op de kalender oogt de toekomst van de Lierenaars alles behalve rooskleurig.

LIERSE K.: De Smet, Troonbeeckx (81’ Van Genechten), Smolders, Santermans, Cauwenberg, Van der Veken (46’ Janssen), El Ansri, Samyn, Gilis, Osei-Berkoe (72’ Ben Hammou), Placca.

WESTERLO: Özer, Remmer, Soumah, Antunes, Mabea, Keita, Van Eenoo, Dierckx (89’ Janssens), Brüls (79’ Paulet), Abrahams, Ciçek (72’ Gboho).

DOELPUNT: 45’ Brüls (strafschop) 0-1

GELE KAARTEN: 21’ Brüls, 37’ Cauwenberg, 43’ Santermans, 61’ Abrahams, 71’ Gilis, 93’ Janssens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Toeback.

Kurt Guldentops

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.