© Dirk Vertommen

Celstraf met uitstel voor man die messteek uitdeelt aan broer

Lier -

Een Palestijnse man die zijn broer met een mes had gestoken, is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. Het incident gebeurde na een discussie over een joint.

De feiten speelden zich in de nacht van 14 juni af. Ammar A., die bij zijn broer in Lier verbleef, rookte een joint in de tuin van de woning, maar werd betrapt. De broer van de man kon niet lachen met de houding van Ammar en er ontstond een discussie. In het tumult greep A. naar een mes en stak het in het been van zijn broer.

Volgens het Openbaar Ministerie stak het mes zeven centimeter diep. Aanvankelijk werd verklaard dat het mes toevallig, bij een val, in het been zou terechtgekomen zijn. “Maar die hypothese klopte niet met de vaststellingen van de wetsdokter. De combinatie van het vallen en de zwaartekracht kon nooit gematcht worden met de verwondingen van het slachtoffer”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

De twee broers hadden geweld gebruikt tegen mekaar, maar volgens het parket was het gebruikte geweld van Ammar disproportioneel.

De advocate van Ammar stelde dat de man nooit de intentie had om zijn broer neer te steken en dat alles gebeurde tijdens het duw- en trekwerk. De rechtbank achtte de feiten voldoende bewezen, maar oordeelde dat de beklaagde niet naar de gevangenis moest.

tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio