De rechtbank in Turnhout behandelde een zaak van mogelijke drugshandel. © Bart Van den Langenbergh

Veertiger betrapt met drugs en wapen aan Konijnenberg

Vosselaar, Turnhout -

Het Openbaar Ministerie vroeg om Tom G. uit Vosselaar te veroordelen tot een gevangenisstraf van 22 maanden, deels met voorwaarden, voor het bezit en de handel in drugs. Aan de Konijnenberg in Vosselaar is hij ook betrapt met een plooimes op zak.

De politie betrapte Tom G. (42) op 29 oktober 2019 in het parkje Hofpoort in Turnhout met 21 gram amfetamines en vier gram cannabis. In zijn rugzak zaten nog resten van cannabis en een cruncher of een vermaler. Een huiszoeking leverde nog eens wat cannabisresten op.

“De man beweerde dat hij de cannabis in Nederland had gebruikt en de speed had gevonden”, zei openbare aanklager Hanne Van Loy op de rechtbank in Turnhout. “Op 14 februari van dit jaar rukte de politie uit naar de Konijnenberg in Vosselaar omdat meerdere mensen iemand hadden bedreigd. Ook Tom G. was daar aanwezig. Hij had een plooimes, twee knijpzakjes met telkens 1,5 gram cannabis en cash geld op zak. Berichten in zijn gsm wijzen ook op de handel in drugs. De man is al dertien keer eerder veroordeeld.”

De aanklager vroeg een celstraf van 22 maanden, deels met probatie-uitstel, en een boete. De raadsman van G. betwistte de handel in verdovende middelen en vroeg daarvoor de vrijspraak. “Hij had wel een fascinatie voor messen, maar heeft alle exemplaren intussen weggedaan”, pleitte meester Bert Cleymans. “De man heeft een psychiatrische problematiek en is gekend als gebruiker van cannabis. Hij laat zich wel begeleiden.” Vonnis op 18 december. (bvdl)  

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio