©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Rechtbank interneert 22-jarige man die vrouwen lastigvalt

Willebroek -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 22-jarige Willebroekenaar geïnterneerd. De man werd schuldig bevonden aan twee ernstige zedenmisdrijven. Zo betastte had hij onder meer een minderjarig meisje in een steegje.

De feiten dateren al van in 2018. Een eerste feit deed zich in Niel voor. Toen had de Willebroekenaar, die een verstandelijke beperking heeft en autistisch is, een afspraak met een begeleidster. Hij ging evenwel compleet door het lint. Eerst vroeg hij aan de begeleidster om mee naar het toilet te gaan, iets wat de vrouw weigerde. Na het onderhoud betastte de man het slachtoffer aan het achterwerk, maar ook aan de schaamstreek. Uiteindelijk kon het slachtoffer wegvluchten en werd er een klacht ingediend.

Nauwelijks enkele weken later liet de Willebroekenaar opnieuw van zich horen. Toen had hij een minderjarig meisje ontmoet op de bus. “De man wou het 15-jarige meisje aanraken, maar het slachtoffer kon telkens zijn hand wegslaan”, zei openbaar aanklager Philippe Van Ingelgem. “Toen het meisje van de bus stapte, achtervolgde hij haar en sleurde haar mee in een steegje. Daar deed hij het kleedje van de tiener omhoog en ging met zijn hand in haar slipje. Hij probeerde ook de beha van het meisje los te maken, maar het slachtoffer begon hard te roepen en te krijsen en kon zich uiteindelijk losrukken en weglopen.”

De rechtbank oordeelde nu dat de internering de beste oplossing voor de man was. Binnenkort moet de kerel zich opnieuw voor de rechtbank verantwoorden voor een andere zedenzaak.  tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio