©  BELGA

Luc Nilis gaat (tijdelijk?) aan de slag bij Anderlecht

Anderlecht kan een tijdje rekenen op de expertise van Luc Nilis. De ex-Rode Duivel komt enkele weken de sportieve werking van paars-wit volgen.

Vincent Van Genechten

“Clublegende en voormalig topspits Luc Nilis wordt uitgenodigd om een aantal weken de A-kern van RSCA te volgen en zijn expertise te delen”, klinkt het op de website. “Luc komt vanaf maandag 30 november vrijblijvend kennismaken met de coaches en een blik werpen op de sportieve werking van RSC Anderlecht.”

De intussen 53-jarige Nilis speelde tussen 1986 en 1994 voor paars-wit. Hij won er vier keer de titel, drie keer de beker en twee keer de supercup. Nilis speelde ook 56 keer voor de Rode Duivels. “Paars-wit is mijn club in België, ik ben blij dat ik deze kans krijg”, aldus Nilis.

Vincent Kompany gaf op zijn wekelijkse persbabbel nog wat uitleg over de samenwerking met de voormalige Rode Duivel . “Luc Nilis komt ons een tijdlang volgen, maar stagiair is een verkeerd woord. Luc is een clubicoon die zijn kennis kan delen met de staf en met de spelers. Iemand naar wie ik ook enorm opkeek. Als Anderlecht zijnde hebben wij de luxe om dit soort mensen uit te nodigen. Hier passeerden allerlei goeie spelers de revue.”

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws