Vrouw (33) uit Boom in levensgevaar na zwaar verkeersongeval op E17

Op de E17 richting Antwerpen is er donderdagnacht een zwaar ongeval gebeurd. Om iets voor middernacht werd een kleine personenwagen ter hoogte van het parkeerterrein in Kruibeke aan zeer hoge snelheid aangereden door een zware BMW.

De klap was enorm. De aangereden auto werd weggeslingerd en kwam tegen de betonnen vangrail van het tankstation tot stilstand. De bestuurster was er erg aan toe en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend door de hulpdiensten. De 33-jarige vrouw uit Boom werd in levensgevaar naar het UZA overgebracht.

De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, crashte na de aanrijding tegen de middenberm. Vervolgens ging de BMW over de kop om bijna 350 meter verder tot stilstand te komen. Als bij wonder kon de man op eigen kracht uit zijn wagen stappen. Hij liep enkel een kleine snijwonde aan het hoofd op. De wagen vatte niet veel later ook nog eens vuur.

Mogelijk was die man dronken of onder invloed van verdovende middelen, maar dat kon in het kader van het onderzoek niet bevestigd worden. Wat zeker is, is dat de man bijzonder snel reed. Beide verhakkelde wagens werden in beslag genomen door het parket en gerechtelijk getakeld.

Door het ongeval was de snelweg richting Antwerpen zo’n twee uur lang afgesloten. Het weinige verkeer op het nachtelijke uur verkeer kon gelukkig wel via het parkeerterrein het ongeval passeren.

 jtp, tvo

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio