Volgende editie van Antwerp 10 Miles op 10 oktober 2021

Nadat de editie van 2020 helemaal in het water viel, zal ook de AG Antwerp 10 Miles van 2021 niet in het traditionele weekend eind april worden georganiseerd. Om het loopevenement te laten doorgaan zonder handrem op en met volle zekerheid kiest de organisatie voor zondag 10 oktober 2021. De inschrijvingen openen in het voorjaar.

Rebecca Van Remoortere

Wie een deelname aan de 10 Miles op de bucketlist heeft staan, krijgt nog een aantal maanden extra tijd om te trainen. Normaal gezien gaat het loopevenement jaarlijks door in april, in 2021 is dat anders. De organisatie van de AG Antwerp 10 Miles kiest voor zekerheid en perspectief. “In het najaar zou de kans merkelijk groter moeten zijn om een evenement te kunnen neerzetten dat het origineel dicht benadert”, klinkt het bij organisator Golazo. Dit jaar ging het evenement alleen virtueel door.

Deelnemers en supporters

“We hebben de verschillende opties grondig bestudeerd en overlegd met onze partners AG en de stad Antwerpen. We koesteren de AG Antwerp 10 Miles als grootste loopfeest van het jaar en willen hem alle eer aandoen en organiseren zoals het moet: met veel deelnemers, met supporters langs de kant en met de gekende unieke sfeer. We willen dat bovenal op een veilige manier doen en iedereen de kans geven zich er goed op voor te bereiden. Dan komt april te vroeg”, zegt Greg Broekmans van Golazo.

“Het is jammer dat we de Antwerp 10 Miles enkele maanden moeten uitstellen. Maar het is de enige mogelijke keuze. Een Antwerp 10 Miles gehuld in de prachtige herfstkleuren van oktober volgend jaar, is een realistische verwachting. We gaan er alles aan doen om er een echt sportfeest van te maken, de sporthoofdstad van Vlaanderen waardig”, klinkt het bij burgemeester Bart De Wever (N-VA).

De inschrijvingen openen in het voorjaar, de precieze datum is nog niet bekend.

Night Marathon

Normaal zou 2020 het jaar worden dat Antwerpen met de Port of Antwerp Night Marathon een eigen marathon zou krijgen, maar ook die ging alleen virtueel door. De Port of Antwerp Night Marathon staat volgend jaar terug op de kalender, opnieuw los van de 10 Miles. De marathon is voorzien op zaterdag 11 september.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio