©  Tom Palmaers

Jongeren staan terecht voor handeltje in wiet: tot 2 jaar cel geëist

Mechelen, Itegem -

Vier jongemannen van 18 en 19 jaar moesten zich donderdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor de handel in drugs. Er werden straffen van 18 maanden tot 2 jaar gevorderd.

Het onderzoek naar het gezelschap kwam afgelopen voorjaar op gang toen een kerel werd geklist voor het verkopen van wiet op de fietsostrade in Mechelen. De 455 euro die hij op zak had, was volgens hem het geld dat hij nodig had om een koelkast te kopen. “Wel raar natuurlijk, want het was bijna middernacht”, zei de openbare aanklager.

Bij een huiszoeking werd nog meer geld aangetroffen, net als cannabis en 3.000 kleine zakjes. Er startte een grondiger onderzoek en enkele weken later konden nog drie andere verdachten worden gevat. Uit dat onderzoek bleek dat er niet alleen in het Mechelse werd gedeald, maar ook in de regio van Heist-op-den-Berg.

Volgens de openbare aanklager werd de cannabis verkocht aan tien euro per gram en bleek uit het telefonieonderzoek dat er een nauwe samenwerking was tussen de vier beklaagden, die afkomstig waren uit Mechelen, Itegem en Brecht.

Uiteindelijk kon de aanklager er zich in vinden dat de gevorderde straffen voorwaardelijk zouden worden uitgesproken. Uitspraak in de zaak volgt over een maand. (tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio