Het is nu nog onveilig fietsen op de rijbaan © Neel Vermeiren

Gevaarlijke Sint-Lenaartseweg wordt eindelijk aangepakt met fietspad langs beide zijden

Wuustwezel -

De verbindingsweg tussen Loenhout en Sint-Lenaarts/Brecht wordt verkeersveiliger gemaakt en uitgerust met fietspaden. Alles is klaar om in het voorjaar 2021 met de werken te starten.

Neel Vermeiren

Schepen May Aernouts (CD&V), die zelf aan deze weg woont, geeft toe dat het wel een tijdje heeft geduurd eer de plannen klaar waren. “Dat komt omdat we met de boordeigenaars moesten onderhandelen voor grondinname. Uiteindelijk hebben we alles in der minne kunnen regelen. We moesten ook nog wachten op de subsidies voor de riolering. Dat is nu ook geregeld zodat de intercommunale Igean, die de plannen maakt, de werkzaamheden kan aanbesteden.”

Er komt aan beide zijden een fietspad van 1,75m breed in rode beton. Een hele verbetering, want fietsers moeten momenteel nog over de betonnen rijweg rijden. Naast het fietspad komt er een gracht. De werken bieden ook de kans om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen over het traject van het fietspad. Ook de Ambachtstraat en de Katerstraat worden mee opgenomen in het rioleringsproject.

Bij het binnenrijden van de bebouwde kom komen er een verkeersplateau en een wegversmalling om duidelijk te maken dat vanaf dat punt de snelheid voor de auto’s beperkt is tot 50 km/u.

Schepen voor Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V): “Bij het openbaar onderzoek van de omgevingsvergunning kregen we de vraag om tussen Sint-Annastraat en Sneppelweg, waar eerst gedacht werd aan een fietssuggestiestrook, alsnog een fietspad te maken. We voorzien op die strook een dubbelrichtingsfietspad. Dat is veel veiliger, onder andere voor de fietspooling van de school ’t Blokje.”

Het fietspad wordt aangelegd tot aan de voet van de brug over de E19. De heraanleg op de brug is nog niet opgenomen door het Agentschap Wegen en Verkeer. Het deel aan de andere zijde van de brug wordt uitgevoerd samen met de werken in Brecht.

DOEN!