Lilse verenigingen, zoals volleybalclub Wegi, kunnen rekenen op extra financiële steun van de gemeente tijdens deze tweede coronagolf. © Bart Van den Langenbergh

Gemeente geeft 125.000 euro coronasteun aan verenigingen

Lille -

Het gemeentebestuur van Lille ondersteunt de lokale verenigingen in deze tweede coronagolf met een financiële tegemoetkoming van in totaal 125.000 euro. “De verenigingen hebben dit jaar geen of beperkte inkomsten”, zegt burgemeester Marleen Peeters (N-VA).

Tijdens deze tweede coronagolf besliste het lokaal bestuur van Lille om de erkende verenigingen financieel te ondersteunen met in totaal 125.000 euro. Enkele maanden geleden ontving de gemeente van het Vlaams Noodfonds al 124.660 euro voor de verenigingen.

50.000 euro van dat bedrag ging via een verdeelsleutel naar de verenigingen en het saldo wordt besteed aan de aankoop van materialen die kosteloos kunnen worden uitgeleend. De gemeenteraad van Lille zette woensdag het licht op groen voor de verdeling van 125.000 euro als extra financiële steun aan de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen.

“Onze motivering is simpel: tweede golf, tweede tegemoetkoming”, schetst Marleen Peeters. “Tijdens de eerste golf konden we er nog vanuit gaan dat verenigingen op het einde van 2020 hun eindejaarsactiviteiten zouden kunnen ontplooien. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan dit tot minstens eind januari ook niet. Vandaar onze keuze om de verenigingen te ondersteunen met een lokale tegemoetkoming omdat die van Vlaanderen en de federale overheid in deze golf niet zal komen.” (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio