Bloemenatelier Wisteria vindt tijdelijk onderdak in De Schuur

Ranst -

Elke Breugelmans, die in de Gasthuisstraat bloemenatelier Wisteria runt, verhuist de hele zaak tot net voor kerst naar De Stal in de Laarstraat 24.

Sylvain Liekens

“In de weken voor kerst organiseer ik al twaalf jaar een opendeur waarbij we ons hele huis gebruiken om kerstversiering en bloemstukken te tonen. Het was al snel duidelijk dat we dat dit jaar anders moesten aanpakken. Ook de workshops Bloemschikken die we normaal in ons atelier organiseren, zijn vanwege de coronacrisis onmogelijk. Zo ontstond de idee om uit te wijken naar De Stal. Deze boerderij uit 1754 is een beschermd gebouw, dat al eens wordt gebruikt voor samnkomsten en teambuildingsdagen. Met een bakhuis, een schuur én de vroegere boerderij, is er ruimte zat. We kunnen er tot zeven klanten tegelijk ontvangen. Het is er ook nog eens makkelijk parkeren. Ik bereikte met eigenares Bernadette Gysels een overeenkomst om De Schuur te huren voor een maand. Dat is voor iedereen een win-win situatie, want de geplande activiteiten moesten op deze locatie toch worden geschrapt en wij beschikken plots over een sfeervolle ruimte om alle kerststukken uit te stallen.”

De stemmige ruimte staat propvol bloemstukken maar er is ook nog een apart ophaalpunt voorzien want de coronaregels verhinderen dat Elke kerstdecoratie verkoopt. “We hebben die decoratie afgeschermd. Wie dat wil, kan een bestelling plaatsen en deze afhalen aan het oppikpunt. Dingen die we zelf gemaakt hebben, mogen wel meteen meegenomen worden. We bieden ook bouwpakketten aan waarmee mensen thuis, eventueel binnen de eigen bubbel, een bloemstuk kunnen maken. Filmpjes tonen hoe alles moet worden gemonteerd. De bloemen die in dergelijke werkstukken gebruikt worden, moeten wel twee dagen op voorhand worden besteld.”

De Stal is open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9 en 18u.

www.wisteria.be
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio