©  svh

Stewards verwelkomen bezoekers Mechels Broek aan De Nekker

Muizen -

De stad Mechelen en Natuurpunt gaan samenwerken om de mobiliteitsknoop aan het Mechels Broek in Muizen (Mechelen) te ontwarren. Bezoekers kunnen voortaan parkeren aan de Nekker en er komen ook extra fietsenstallingen. Stewards van de stad en vrijwilligers van Natuurpunt moeten alles in goede banen leiden.

Stijn Van de Sande

LEES OOK. Wandelaars overrompelen Mechels Broek

Buurtbewoners van het Mechels Broek kregen de afgelopen weken te maken met een fors toegenomen drukte rondom het natuurgebied in Muizen. Vooral in de Muizenhoekstraat en de omliggende straten hadden bewoners last van foutparkeerders. De stad voert daarom enkele maatregelen in, zoals een parkeerverbod. Bezoekers van het Mechels Broek worden vanaf dit weekend naar de parking van De Nekker geleid. Dat moet de parkeerdruk in de straten doen afnemen.

Toiletcabines

“De parking is gratis en via een wandelpad van enkele honderden meters ben je meteen in het Mechels Broek”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Er zullen ook toiletcabines geplaatst worden om wildplassen in het natuurdomein tegen te gaan. Daarnaast vragen we bezoekers om de wagen zo veel mogelijk thuis te laten en te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. We plaatsen onder andere bijkomende fietsenstallingen ter hoogte van het kruispunt van de Rijmenamsesteenweg en de Ter Doncklaan, tegenover het bezoekerscentrum van Natuurpunt.”

Om alles in goede banen te leiden wordt er een beroep gedaan op stewards van de stad en natuurambassadeurs van Natuurpunt. “Zij zullen de bezoekers wegwijs maken, onder meer door extra bewegwijzering aan te brengen”, zeggen schepen van Natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen (Vld-Groen-m+) en Bert Delanoeije van Natuurpunt. “En we wijzen de bezoekers ook op de vele andere prachtige natuurgebieden die er in de Mechelse regio zijn. De stad en Natuurpunt werken zo aan een win-winsituatie voor de mensen, de dieren en de natuur in zijn geheel.”

MEER OVER Mobiliteit Mechelen