Uitslaande brand in Borgerhout vermoedelijk aangestoken: verdachte opgepakt

Borgerhout -

De brandweer rukte donderdag uit naar de Kattenberg in Borgerhout. Daar woedde een uitslaande brand in een rijhuis. Niemand raakte gewond, maar het appartement is wel tijdelijk onbewoonbaar. De brand werd vermoedelijk aangestoken, later op de dag pakte de politie een verdachte op.

De brand brak iets voor 14 uur uit en ging gepaard met een hevige rookpluim die zelfs tot op het viaduct van Merksem te zien was. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar bij aankomst was de brand in het gebouw al uitslaand. Er kwam veel rook vrij en de Antwerpse politie sloot de straat tijdens de interventie af.

“We gaven buurtbewoners de raad om ramen, deuren en ventilatie te sluiten om geen hinder te ondervinden van de rook. Onze ploegen kregen de brand snel onder controle”, zegt Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. “Nadat het vuur was gaan liggen, bleven we nog een tijdlang nablussen en de woning verluchten”, aldus De Clercq nog.

Brandstichting

Gelukkig raakte niemand gewond. De benedenverdieping van het gebouw, waar de brand in de woonkamer woedde, is wel tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoners van de bovenliggende appartementen konden terug binnen eens de nutsvoorzieningen hervat werden.

Omdat het vuur wel erg snel heel hevig tekeer ging, onderzocht de politie de piste van brandstichting. Het gerechtelijk labo kwam ook ter plaatse voor sporenonderzoek. Volgens onze informatie werd in de loop van de namiddag een man opgepakt in de Steenbergstraat. “De 37-jarige man wordt verhoord. Zijn eventuele betrokkenheid in het dossier wordt nog onderzocht”, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts.

 © rr

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio